Huis verbouwen? Lees voor u begint deze 7 verbouwtips.

adminNieuws

Uw huis of een deel ervan verbouwen, is niet iets dat u zomaar even doet. Het is een intensieve klus, die veel tijd kost en waarmee naast inspanning ook nog veel geld gemoeid is. Bij W. Veenstrabouw weten we dat als geen ander. Om u te helpen bij uw voorbereiding op een verbouwing, zetten we 7 verbouwtips voor u op een rij.

1. Bereid u goed voor op uw verbouwing

Begin ruim van tevoren met het opstellen van uw wensenlijstje en ga na welke van uw wensen prioriteit hebben en welke niet. Denk ook na over wat bepaalde keuzes voor gevolgen kunnen hebben. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als u ergens een muur weghaalt? Zorg dat u alles in kaart brengt voordat de verbouwing begint. Een verandering tijdens een verbouwing kost altijd extra geld.

2. Heb aandacht voor uw financiën

Een verbouwing is per definitie duur. Bepaal dan ook hoeveel geld u maximaal uit kunt geven en bekijk of u uw hypotheek moet aanpassen. Reserveer minimaal 10% van uw beschikbare budget voor onvoorziene uitgaven: die gaan er zeker komen.

3. Zet alle denkbare kosten op een rijtje

Het overgrote deel van uw budget gaat op aan bouwkosten, maar u moet misschien ook een architect en een constructeur betalen. En wat dacht u van een Dixie, omdat de badkamer – inclusief toilet – wordt verbouwd? Of van kosten die u maakt als u eten bestelt, omdat u niet kunt koken in een keuken die verbouwd wordt?

4. Ga na of u een vergunning nodig hebt

Of u voor uw verbouwing een vergunning nodig heeft, achterhaalt u hier. Vraag een vergunning altijd ruim op tijd aan bij uw gemeente. Let op: ook hier zijn kosten mee gemoeid. Voor een vergunning betaalt u legeskosten. De hoogte ervan is gebaseerd op een percentage van de bouwsom. 

5. Voorzie in de juiste bouwtekeningen

Het is belangrijk dat de verbouwing compleet op tekening staat en dat alles goed omschreven is. Alleen dan kan een aannemer een reële offerte afgeven en de bouw goed uitvoeren.

6. Trek voldoende tijd uit

Iedere verbouwing, groot of klein, kost tijd. Niet alleen wat betreft voorbereiding, maar ook in de uitvoering. Neem die tijd, laat u niet opjagen en neem tussendoor vrij voor uzelf.

7. Kies de juiste aannemer

Regelmatig verschijnen verhalen in de media over aannemers die hun werk niet goed doen, of ineens verdwenen zijn terwijl de klus nog niet klaar is. Zoek de aannemer met wie u in zee wilt gaan altijd zorgvuldig uit. Kies voor een professioneel bedrijf met een goede reputatie, zoals W. Veenstrabouw. Wij zorgen dat uw verbouwing geruisloos verloopt.

Neem contact met ons op voor advies en/of een vrijblijvende offerte, wij helpen u graag.